NVVE

Sprekers

Agnes_Wolbert.jpg Margo_Laan.jpg Flip_Sutorius.jpg
Agnes Wolbert Margo Laan
Flip Sutorius
Agnes Wolbert is per 1 juni 2017 directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). Agnes Wolbert was als Tweede Kamerlid namens de Partij van de Arbeid van 2006 tot 2017 woordvoerder zorg en medisch ethische vraagstukken. Margo Laan is auteaur van het boek Maandagmiddag half zes, handboek voor naasten bij euthanasie. Margo volgde de opleiding Psychosociaal werk en studeerde succesvol af op het onderwerp hulpverlening voor naasten bij euthanasie. Huisarts Flip Sutorius weet als geen ander hoe het is voor een arts om euthanasie uit te voeren. Naast huisarts zit Flip in de Raad van Toezicht van de Levenseindekliniek en in het bestuur van de NVVE.

Over de NVVE

De NVVE is er voor iedereen die waardig wil sterven. Wij willen een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Het Adviescentrum van de NVVE staat altijd voor zijn leden klaar. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar voor al uw vragen over het (naderend) levenseinde.

Lees verder

Ontvang onze nieuwsbrief