NVVE

Sprekers

Dick.jpg Margo_Laan.jpg Agnes_Wolbert.jpg 
Dick van den Heuvel Margo Laan
Agnes Wolbert
Dick van den Heuvel is bedenker, schrijver en regisseur van de speelfilm ’t is mooi geweest. Hij heeft het zelfbeschikkingsrecht hoog in het vaandel staan en hoopt dat zijn film de discussie over het vrijwillig levenseinde aanwakkert. Margo Laan is auteaur van het boek Maandagmiddag half zes, handboek voor naasten bij euthanasie. Margo volgde de opleiding Psychosociaal werk en studeerde succesvol af op het onderwerp hulpverlening voor naasten bij euthanasie. Agnes Wolbert is per 1 juni 2017 directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). Agnes Wolbert was als Tweede Kamerlid namens de Partij van de Arbeid van 2006 tot 2017 woordvoerder zorg en medisch ethische vraagstukken.

Over de NVVE

De NVVE is er voor iedereen die waardig wil sterven. Wij willen een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Het Adviescentrum van de NVVE staat altijd voor zijn leden klaar. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar voor al uw vragen over het (naderend) levenseinde.

Lees verder

Ontvang onze nieuwsbrief