NVVE

Euthanasie bij dementie

Een wilsverklaring alléén is niet genoeg!

Lex_Bohlmeijer.jpg Dick_Swaab.jpg  Ronald_van_Nordennen.jpg 
Lex Bohlmeijer (Dagvoorzitter)
Dick Swaab Ronald van Nordennen
Lex Bohlmeijer treedt regelmatig op als gespreksleider bij activiteiten van de NVVE. Voor Radio 4 presenteert hij dagelijks het programma Passagio en is hij de vaste presentator van Diskotabel. Hij is Correspondent Goede gesprekken voor het gelijknamige journalistieke platform en publiceert zijn bijdragen als podcasts. Daarnaast schrijft hij theaterteksten en is hij actief als dramaturg.

Dick Swaab is arts, neurobioloog
en internationaal werkend hersenonderzoeker. Hij is verbonden aan het Nederlands Herseninstituut en leidt een internationale onderzoeksgroep.

Ronald van Nordennen is arts-lid van een Regionale Toetsingscommissie Euthanasie, specialist ouderengeneeskunde bij Stichting Groenhuysen Roosendaal en SCEN-arts in de regio West-Brabant.
Marike_de_Boer.jpg  Hans_van_Amstel__Jonker.jpg  IMG_1930.JPEG
Marike de Boer Hans van Amstel – Jonker Dorothea Touwen
Marike de Boer is onderzoeker bij de afdeling huisartsgeneeskunde en ouderengeneeskunde, locatie de Boelelaan en wetenschappelijk medewerker van het Universitair Netwerk Ouderenzorg van het VUmc. Hans van Amstel – Jonker is als consulent actief bij de NVVE waar informatie geeft en leden adviseert bij het opstellen van hun wilsverklaringen. Dorothea Touwen is docent en onderzoeker medische ethiek bij de sectie Ethiek en Recht van de Gezondheidszorg van het Leids Universitair Medisch Centrum en ethicus-lid van een Regionale Toetsingscommissie Euthanasie.
 Carla_Bekkering.jpg Maartje_Klapwijk.jpg   
Carla Bekkering Maartje Klapwijk
Carla Bekkering, werkt als coördinator voor het Adviescentrum van de NVVE. Maartje Klapwijk is als Specialist Ouderengeneeskunde werkzaam in een verpleeghuis op een afdeling voor mensen met dementie bij zorgorganisatie Marente. Daarnaast doet zij voor het Leids Universitair Medisch Centrum onderzoek naar de kwaliteit van leven en kwaliteit van sterven bij ouderen met gevorderde dementie in het verpleeghuis.  

Over de NVVE

De NVVE is er voor iedereen die waardig wil sterven. Wij willen een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Het Adviescentrum van de NVVE staat altijd voor zijn leden klaar. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar voor al uw vragen over het (naderend) levenseinde.

Lees verder

Ontvang onze nieuwsbrief