Op zaterdag 7 februari is het jaarlijkse symposium van de NVVE Jongeren. De bijeenkomst vindt plaats in het Beatrixgebouw aan het Jaarbeursplein te Utrecht, van 13.00 tot 16.45 uur.

NVVE Jongeren symposium

Denk jij weleens na over het levenseinde? Het is een onderwerp waar iedereen onvermijdelijk mee te maken krijgt. En niet perse pas als je oud bent. Daarom organiseert NVVE Jongeren voor de tweede keer een symposium voor jongeren over euthanasie en het zelfgekozen levenseinde.

Eugène Sutorius komt vertellen over de euthanasiewet in Nederland met de nadruk op de mogelijkheden voor jongeren. Hij doet dit vol overgave. Want niet alleen heeft Sutorius een carrière als advocaat achter de rug en is hij inmiddels hoogleraar Strafrechtwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, hij geeft ook lezingen waarin hij de toehorders leert hoe ze een verpletterende indruk achterlaten. Dat kan niet anders dan een interessant begin van de dag opleveren!

Marianne Dees is huisarts en SCEN-arts. In 2013 promoveerde zij met haar proefschrift ‘Ondraaglijk lijden en enthanasie. De beleving van patiënt, naasten en behandeld arts.’ Zij kan als geen ander vertellen wat het nu werkelijk betekent in de dagelijkse praktijk om met euthanasie te maken te krijgen.

Daarnaast is er een debat over drie stellingen: 
1) het is van belang dat een arts betrokken wordt in het proces van het zelfgekozen levenseinde
2) als de laatstewilpil er komt moet deze ook beschikbaar zijn voor jongeren 
3) er heerst een taboe op levensbeeindiging bij jongeren. 
Het debat wordt gevoerd door deskundige sprekers, met ruimte voor het publiek.

Mis het niet. Kom luisteren, meepraten en stel je vragen. 

Inschrijven voor het symposium kost €5,00 klik hier voor meer informatie

Ontvang onze nieuwsbrief