Datum: 19-06-2018

Tijd: 13.30 - 17.30 uur

Locatie: Hotel Princenhof, Pieter Miedemanweg 15,

9264 TJ Earnewâld

Prijs: gratis

Regiobijeenkomst Earnewâld
De NVVE organiseert informatiebijeenkomsten waar leden en niet-leden informatie kunnen inwinnen over alles wat keuzes rond het levenseinde te maken heeft.
 
De informatiemarkt is doorlopend geopend van 13.30 tot 17.30 uur.
U kunt daar terecht voor: brochures, informatie over wilsverklaringen, patiëntenrechten, dementie en het zelfgewilde levenseinde, voltooid leven, verenigingszaken, lidmaatschap en het uitwisselen van informatie onderling. 
 

Programma in de subzaal

Er wordt van aangekondigd wanneer de lezing gaat beginnen. Zodra de lezing van start is, is het niet meer mogelijk om naar binnen te gaan. Wij hopen dat u daarvoor begrip kan hebben.

14.00-15.00 uur: lezing Wilsverklaringen, de weg naar een waardig levenseinde
U heeft uw wilsverklaring al in huis en u vraagt zich af: hoe nu verder? Met een euthanasieverzoek en een behandelverbod alleen bent u er nog niet. Tijdens deze lezing moedigen wij u aan uw wilsverklaringen thuis uit de la te halen, in te vullen, te ondertekenen en te bespreken. Wij geven u handvatten om aan de slag te gaan en tips om het gesprek met uw arts en naasten aan te gaan.
 
15.15-15.45 uur: tips voor Dementie en het zelfgekozen levenseinde
U vreest de diagnose dementie of u heeft als mantelzorger ervaring met dementie. U wilt voor uzelf uw opties op een rij zetten. Welke keuzes zijn er? Wanneer komt u tot actie? Wanneer en hoe stelt u uw euthanasieverzoek op? Wat is de waarde van het behandelverbod? Wat kan en mag de (huis)arts in deze nog en wat kunt u doen als de huisarts geen optie is? De NVVE komt met aantal tips om u op weg te helpen.
 
16.00-17.00 uur: lezing Voltooid leven of een opeenstapeling van ouderdomsklachten?
Euthanasie bij voltooid leven is volop in het nieuws. De commissie-Schnabel gaf een negatief advies, maar minister Schipper vond dat het wel mogelijk zou moeten zijn en D66-Kamerlid Pia Dijkstra diende een initiatiefwetsvoorstel in. Veel mensen zien door het bomen het bos niet meer en willen weten wat er nu mogelijk is. De NVVE schept duidelijkheid.
 
U kunt zich aanmelden per e-mail, per telefoon: 020-620.06.90 of een kaartje sturen naar: NVVE, t.a.v. Regiobijeenkomst, Postbus 75331, 1070 AH Amsterdam. 

Locatie:

Ontvang onze nieuwsbrief