Hoe zien de laatste momenten van een man eruit, die zo lijdt dat hij kiest om te sterven? Eelco de Gooijer kreeg euthanasie vanwege ondraaglijk en uitzichtloos psychisch lijden. Zelfs met euthanasie in het vooruitzicht, maakte hij bijna zelf een einde aan zijn leven.

Documentaire ‘'t Is goed zo' met nagesprek

Filmmaker Jesse van Venrooij volgt Eelco de Gooijer  in de laatste weken van zijn leven in de indrukwekkende documentaire ’t Is goed zo. Een documentaire over zijn missie om taboes te doorbreken, maar ook over intense vriendschap en afscheid.

Eelco lijdt aan het leven. Als hij drie jaar is, komt hij voor het eerst in aanraking met hulpverlening en dat is de rest van zijn leven zo gebleven. Hij krijgt diagnoses van een vorm van autisme en depressies en de bijbehorende hulp van psychologen en psychiaters, maar het lost niets op. Na een jarenlange strijd besluit hij te kiezen voor euthanasie. In de documentaire wordt Eelco tot het laatste moment gevolgd in dit proces.

Nagesprek

Na de vertoning van de documentaire is ook de moeder van Eelco en Jesse van Venrooij aanwezig, zij zullen samen met NVVE directeur Agnes Wolbert en psychiater Frederik Polak het gesprek met de zaal voeren over de moeilijke beslissing van Eelco.

Het evenement wordt georganiseerd door de NVVE en bioscoop Het Ketelhuis

Donderdag 14 juni, 19.30 uur
Bioscoop Het Ketelhuis
Pazzanistraat 4, 1014 DB Amsterdam

Koop uw tickets

Ontvang onze nieuwsbrief